Matchspel, singel

YA Cupen Golf 2019 matchspeltävlingar

Matchspeltävlingen: singel

 

Finalspel i singel match

 

Finalen (omgång 6) spelas på valfri tid under perioden 9 till 22 september 2019. Vi återkommer med formerna för utdelning av priser, där ombud får användas.

 

Deltagare och gruppindelning i grundomgången

 

Spelaren skall vara medlem i någon av de 6 arrangörsklubbarna. Spelarna skall vara födda 1997 eller tidigare med ETH (Exakt TävlingsHandicap).

Maximalt 384 spelare med 64 spelare per grupp.


Spelare som inte är medlem i någon av de 6 arrangörsklubbarna har dock rätt att spela singeltävlingen om spelaren deltar i årets fyrbolltävling. Anmälan i dessa fall görs via e-post till anmalan@yagolfen.se.

 

Gruppindelning sker i lika stora grupper efter spelarens exakta handicap registrerade i GIT per den 30 april 2019. 

 

Att komma överens om speltillfälle

Hemmalspelaren  har huvudansvaret för att matchen spelas inom fastställd tid. Hemmaspelaren skall lämna förslag på minst 3 tider, där även hänsyn tas till bortaspelarens  önskemål. Underlåter hemmaspelaren att ta kontakt med bortaspelaren inom 4 dagar efter publiceringen i Ystads Allehanda, väljer bortaspelaren  spelplats och lämnar förslag på speldatum. Kan inte spelarna  komma överens om speldatum utser Tävlingsledningen spelplats och speltid. Spelare som då inte inställer sig förlorar matchen genom WO. Om båda spelarna uteblir lottar Tävlingsledningen resultatet.

 

Prisbord per grupp om 64 spelare

Vinnarna i omgång 4 kvartsfinal

Presentkort värda 1400:-

Vinnare i omgång 5 semifinal

Presentkort värda 1400:-

Vinnare i omgång 6 final

Presentkort värda 1400:-

Gruppvinnaren erhåller sålunda presentkort om totalt 4200 kronor och förloraren i final får presentkort om totalt 2800 kronor.


Vid färre än 64 spelare i gruppen kan värdet på presentkorten komma att justeras.

 

Presentkorten kommer att gälla hos valfri golfshop hos arrangörsklubbarna.